Този сайт използва бисквитки. Натискайки бутона „Разбрах“ или продължавайки да бразувате в сайта, вие се съгласявате с използваните от нас бисквитки.
Научете повече

Книги

Доставка
до офис 5.50 лв.

Безплатна доставка
за поръчка над 70 лв.!

тел. 0885334625

skype Elixiria.bg

Добре дошли в Elixiria.bg
promo
Готварска книга за дълголетници
Готварска книга за дълголетници

Готварска книга за дълголетници

Вземи линк
Автор:

Коментари (0)

Издателство: Хомо Футурус
Категория: Други
Състояние: Нова
Наличност: На склад при
доставчик
Цена: 7.00 лв.

Доставка: 5.50 лв. за цялата страна

* Безплатна доставка при поръчка над 70 лв.
0 оценки  
Година на издаване Корица Страници Тегло
2008 меки 128 153 гр.

Готварска книга за дълголетници

* Лечебните свойства на българското кисело мляко * 100 кулинарни рецепти с еликсира на дълголетието Подкиселяването на млякото се постига чрез разграждането на лактозата (млечната захар) до млечна киселина, която коагулира (пресича) млечния белтък казеин. Ферментационният процес се активира от микрофлората, внесена с подквасата - млечните ферменти лактобацилус булгарикус и стрептококус термофилус. Тъкмо с тях се характеризира българското кисело мляко, а заслугата за международната му известност се дължи на българския учен Стамен Григоров (1878-1945), роден в с. Извор, Трънско. Той следва естествени науки в Монпелие и продължава образованието си в Медицинския факултет в Женева. Като асистент на проф. Масол през 1903 г. Григоров публикува първите си научни съобщения за пръчковидния бацил, открит в киселото мляко, наречен от известни по онова време учени „латобактериум булгарикум". Малко по-късно през 1908 г. лауреатът на Нобелова награда Иля Мечников, който работи по проблемите на стареенето, назовава в своя научна статия бацила „бактериум булгарикум - Григороф". Изучавайки киселомлечните бактерии, подквасващи млякото, Мечников отбелязва, че млечнокиселата пръчица е най-подходяща за борба с гнилостните и много други бактерии в червата. Именно той популяризира киселото мляко като пълноценна храна с лечебни и забавящи стареенето свойства.

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение: Важно: HTML is not translated!

Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода от картинката: