0885334625

Безмлечна кухня
Вземи линкБезмлечна кухня
Според алерголозите броят на хората, алергични към различни хранителни продукти, се увеличава неимоверно в световен мащаб. Най-характерни са проблемите с непоносимост към кравето мляко.
Алергиите към млякото и млечните продукти са свързани с реакциите на имунната система към млечния протеин.
Симптомите при тази алергия са главно стомашни: повръщане; диария; запек; кожна уртикария; отделяне на хистамин, който предизвиква подуване и респираторни затруднения.
Млякото съдържа белтъчини, мазнини, захари и различни други вещества. То е богат източник на калций. Съставът варира в зависимост от какво животно е млякото. Освен към млечния протеин някои хора са алергични и към млечната захар - лактозата. Тъй като алергичните към кравето мляко, което богат източник на калций, са лишени от този продукт, препоръчват се други продукти, които да го заместят. Такива са например белият и черният хляб, листните зеленчуци, зелето, броколите, спанак, соя, ядки и най-вече бадеми. Богати на калций и са и рибните консерви, в които рибата е с костите.
Оценете
Вашето име:Вашето мнение: Важно: HTML is not translated!
Рейтинг: Лош Добър
Въведете кода от картинката: