Кошница
  		
    	
    	
       
    	0 продукт(а) - 0 лв.
        
        
    
    
  Вашата кошница е празна!
      
                    Телефон за поръчки:
0885334625
                0885334625
                            Здравейте! Можете да Влезете или да се Регистрирате                        
        
        
    
    
    
  Книги
  Добре дошли в Elixiria.bg
Най-вкусните козунаци за Великден: 40 топрецепти за празника
Вземи линк
    Автор: Съставител Илияна Георгиева
    
Най-вкусните козунаци за Великден: 40 топрецепти за празника
Козунакът е сладък обреден хляб, който традиционно се приготвя за Великден. Символизира тялото на Иисус Христос, така, както боядисаните в червено яйца символизират кръвта му. Според разпространеното схващане историята на козунака започва в началото на 17 век във Франция, откъдето се пренася в цяла Европа. В Италия се приготвят козунаците панетоне, които могат да издържат до 6 месеца. В Русия великденският обреден хляб се нарича кулич. Смята се, че в България козунакът е дошъл през периода 1915-1920 г.; дотогава за празника са месени хлябове, наричани "колак", "пармак", "кравай". Това е книга, побираща най-вкусните рецепти за любимия сладкиш и ще е полезна за всеки дом и за всяка домакиня.
Оценете
Вашето име:Вашето мнение: Важно: HTML is not translated!
Рейтинг: Лош Добър
Въведете кода от картинката:

                
