Този сайт използва бисквитки. Натискайки бутона „Разбрах“ или продължавайки да бразувате в сайта, вие се съгласявате с използваните от нас бисквитки.
Научете повече

Книги

Доставка 3.90 лв.
Безплатна доставка

за поръчка над 48 лв.!

тел. 0885334625

skype Elixiria.bg

Статуетка Проповядващият Буда
Статуетка Проповядващият Буда
Статуетка Проповядващият Буда

Статуетка Проповядващият Буда

Вземи линк
Категория: Статуетки и символи
Наличност:
На склад
Цена: 523.00 лв.

Доставка: 3.90 лв. за цялата страна

* Безплатна доставка при поръчка над 48 лв.

Статуетка Проповядващият Буда

 
Сидхарта Гаутама Буда е индийски духовен учител, поставил началото на будизма. Думата Буда е титла на първото духовно пробудило се същество в една ера. B повечето будистки традиции почитат Сидхарта Гаутама като Върховен Буда. 
 
Епохата, в която е живял Сидхарта Гаутама не е установена точно. Повечето историци в началото на XX век приемат, че той живее приблизително между 563 и 483 г. пр.н.е.,[4] но по-нови изследвания поставят датата на смъртта му между 486 и 483 г. пр.н.е. и дори между 411 и 400 г. пр.н.е. Според традицията, Гаутама е роден в малката държава Капилавасту в днешен Непал и през по-голямата част от живота си разпространява своето учение в източните области на Индия, като Магадха и Кошала.
 
Сидхарта Гаутама е основна фигура в будизма, като будистите вярват, че преданията за неговия живот, учение и правила на поведение са обобщени и запаметени от неговите последователи след смъртта му. 
 
Мощна будисктка мантра: Ом мани падме хум.
 

Размери: 24 см. х 14.7 см. x 8 см.

Тегло: 0.500 кг.

Материал: дърво