Този сайт използва бисквитки. Натискайки бутона „Разбрах“ или продължавайки да бразувате в сайта, вие се съгласявате с използваните от нас бисквитки.
Научете повече

Книги

Доставка 3.90 лв.
Безплатна доставка

за поръчка над 48 лв.!

тел. 0885334625

skype Elixiria.bg

Готварска книга за дълголетници
Готварска книга за дълголетници

Готварска книга за дълголетници

Вземи линк
Автор:

Коментари (0)

Издателство: Хомо Футурус
Категория: Други
Състояние: Нова
Наличност: На склад при
доставчик
Цена: 7.00 лв.

Доставка: 3.90 лв. за цялата страна

* Безплатна доставка при поръчка над 48 лв.
0 оценки  
Година на издаване Корица Страници Тегло
2008 меки 128 153 гр.

Готварска книга за дълголетници

* Лечебните свойства на българското кисело мляко * 100 кулинарни рецепти с еликсира на дълголетието Подкиселяването на млякото се постига чрез разграждането на лактозата (млечната захар) до млечна киселина, която коагулира (пресича) млечния белтък казеин. Ферментационният процес се активира от микрофлората, внесена с подквасата - млечните ферменти лактобацилус булгарикус и стрептококус термофилус. Тъкмо с тях се характеризира българското кисело мляко, а заслугата за международната му известност се дължи на българския учен Стамен Григоров (1878-1945), роден в с. Извор, Трънско. Той следва естествени науки в Монпелие и продължава образованието си в Медицинския факултет в Женева. Като асистент на проф. Масол през 1903 г. Григоров публикува първите си научни съобщения за пръчковидния бацил, открит в киселото мляко, наречен от известни по онова време учени „латобактериум булгарикум". Малко по-късно през 1908 г. лауреатът на Нобелова награда Иля Мечников, който работи по проблемите на стареенето, назовава в своя научна статия бацила „бактериум булгарикум - Григороф". Изучавайки киселомлечните бактерии, подквасващи млякото, Мечников отбелязва, че млечнокиселата пръчица е най-подходяща за борба с гнилостните и много други бактерии в червата. Именно той популяризира киселото мляко като пълноценна храна с лечебни и забавящи стареенето свойства.

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение: Важно: HTML is not translated!

Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода от картинката: