Този сайт използва бисквитки. Натискайки бутона „Разбрах“ или продължавайки да бразувате в сайта, вие се съгласявате с използваните от нас бисквитки.
Научете повече

Книги

Доставка 3.90 лв.
Безплатна доставка

за поръчка над 48 лв.!

тел. 0885334625

skype Elixiria.bg

Откровението на Свети Йоан. Коментари
-20%
Откровението на Свети Йоан. Коментари

Откровението на Свети Йоан. Коментари

Вземи линк
Автор:

Коментари (0)

Издателство: Благоговение
Категория: Омраам
Състояние: Нова
Наличност:
На склад
Цена: 11.20 лв. 14.00 лв.

Доставка: 3.90 лв. за цялата страна

* Безплатна доставка при поръчка над 48 лв.
0 оценки  
Година на издаване Корица Страници Тегло
2021 меки 235 154 гр.

Откровението на Свети Йоан. Коментари

Учителят Омраам Микаел Айванов (1900 – 1986), френски философ и педагог от български произход, пристига във Франция през 1937 г. Макар делото му да обхваща многобройни аспекти на Науката на Посветените, той уточнява: „Всеки трябва да работи върху собственото си развитие, но при условие че прави това не само за себе си, а за благото на цялата общност: тогава тази общност се превръща в Братство. Братството е колектив, в който цари истинска сплотеност, цари Единство, защото, работейки за себе си, всеки работи съзнателно за благото на всички“.

 

„Има много тълкувания на Откровението, но според мен още никой никога не се е докосвал действително до неговото дълбинно, истинско тълкувание. Защо? Има много причини за това, но главната е, че вместо да виждат в тази книга само същностното, т.е. описанието на елементи и процеси от вътрешния живот на човека и от Космичния Живот, хората се стремят да разпознаят някакви исторически личности, места, държави или събития. И така, разбира се, какви ли не грешки са допуснати в тълкуванията на Четиримата конници, на Звяра със седем глави и десет рога, на Жената, увенчана с корона от звезди, на голямата блудница, на Новия Йерусалим!“

„Аз също съм ви дал тълкуванието на някои пасажи, но знам също и че няма да извлечете никакво благо от това, ако първо не сте работили, за да придобиете истинските основи на Духовния Живот – защото не е достатъчно само да разбирате всички тези символи с интелекта си: трябва да умеете да ги оживотворявате в самите себе си. И докато не сте извършили една определена предварителна работа по пречистване, себеовладяване и вътрешно извисяване, ще си останете извън чудесата на Откровението.

 

Омраам Микаел Айванов

 

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение: Важно: HTML is not translated!

Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода от картинката: