Този сайт използва бисквитки. Натискайки бутона „Разбрах“ или продължавайки да бразувате в сайта, вие се съгласявате с използваните от нас бисквитки.
Научете повече

Книги

Доставка 3.90 лв.
Безплатна доставка

за поръчка над 48 лв.!

тел. 0885334625

skype Elixiria.bg

promo
Хазарите – Зигзагът на историята
Хазарите – Зигзагът на историята

Хазарите – Зигзагът на историята

Вземи линк
Автор:

Коментари (0)

Издателство: Гея-Либрис
Категория: История
Състояние: Използвана - добро
Наличност:
На склад
Цена: 7.00 лв.

Доставка: 3.90 лв. за цялата страна

* Безплатна доставка при поръчка над 48 лв.
0 оценки  
Година на издаване Корица Страници Тегло
2008 меки 245 226 гр.

Хазарите – Зигзагът на историята

"Хазарският хаганат – и по-точно колонията на рахдонитите – притежава през 9. век огромни богатства, получени от търговията с китайски коприни, задкамски кожи и славянски роби. Търговците поддържат всичките деспотични режими – императорите от династията Тан, Каролингите, Абасидите в Багдад и Омеядите в Кордова. Главата на търговската община на Итил има тюркска титла – пех (бег) – и управлява единовластно страната, като превръща кагана от тюркската династия Ашина в марионетка. Властта на бега се опира на наемническите войски от Гурган..., които, като мюсюлмани, позволяват да бъдат използвани само срещу християните и езичниците, но отказват да действат срещу едноверци“.
Лев Николаевич Гумильов (1912-1992) е един от най-значимите руски историци. Син е на известните поети модернисти Николай Гумильов и Ана Ахматова. Идеите на Лев Гумильов не получават одобрението на съветските учени и затова неговите трудове не са допускани до печат или са подлагани на жестока цензура. Въпреки това, книгите му стават класика и бележат цяла епоха в хунологията..Признанието за Гумильов идва едва с настъпването на „перестройката", плодовете на която той не успява да дочака. Умира на 15 юли 1992 г.

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение: Важно: HTML is not translated!

Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода от картинката: